TILBURG - De afgelopen nacht zijn drie verdachten aangehouden in verband met de diefstal van twee flessen alcohol vanuit de bar van een hotel aan de Heuvel. De politie arresteerde omstreeks 00.40 uur een 35-jarige Tilburger en een 20-jarige Bredanaar op de Heuvelring en een 21-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats op het van Delfthof. De politie vermoedt dat het drietal ook bij een eerdere soortgelijke diefstal vanuit dat hotel en een gewelddadige straatroof op de Buitenstraat betrokken zijn.

De politie kreeg omstreeks 00.00 uur een melding dat bij een hotel aan de Heuvel twee flessen alcoholische drank waren gestolen. Op camerabeelden was te zien dat twee personen naar binnen gingen, terwijl er één buiten op de uitkijk bleef staan. Uit de bar werden een fles Wodka en een fles Safari gestolen. Het zou gaan om een man met een rode trui en een zwart vest en een man die een grijs trainingspak droeg. De agenten van het team Tilburg Centrum wisten dat dinsdagavond 1 september jl. bij datzelfde hotel op ook al twee flessen alcohol waren gestolen. De signalementen van beide diefstallen kwam met elkaar overeen. Ook werden dezelfde signalementen gemeld bij een straatroof op de Buitenstraat die de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 september jl. omstreeks 02.30 uur plaats vond. Een 20-jarige Tilburger en zijn 20-jarige vriend werden door een groepje jonge gasten getrapt en geslagen en van een pinpas beroofd.

Cameratoezicht
Door een medewerker van cameratoezicht werden de drie verdachten gelokaliseerd op een terras aan de Heuvelring. Ze sloegen op de vlucht maar werden uiteindelijk aangehouden ter zake de diefstal in vereniging. Bij de 35-jarige verdachte werden in zijn rugzak een fles Smirnoff wodka aangetroffen die kennelijk gemengd was met Safari. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van het drietal bij de eerdere hoteldiefstal en de straatroof.