TILBURG - De politie hield dinsdagochtend, 24 januari, een man van 57 jaar en een man van 60 jaar (beiden uit Tilburg) en een vrouw van 42 jaar uit Geertruidenberg aan. De drie worden verdacht van de handel in verdovende middelen en -vuurwapens en/of van witwassen. Naast doorzoekingen in Nederland werden tegelijkertijd in Roemenië en Polen door de politie aldaar een aantal panden doorzocht.


Na het onderscheppen van verschillende berichten over de handel van verdovende middelen en vuurwapens, startte de afdeling Opsporing van de Dienst Infrastructuur (Landelijke Eenheid) onder het gezag van het Landelijk Parket een opsporingsonderzoek. Door dit onderzoek kwam de politie de drie verdachten op het spoor. Het vermoeden bestaat dat de verdachten zich stelselmatig bezig hebben gehouden met de internationale handel in verdovende middelen en vuurwapens in onder andere Roemenië, Polen en Duitsland.

Naast de genoemde drie aanhoudingen sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.

Doorzoekingen

De politie doorzocht deze ochtend in het kader van het opsporingsonderzoek drie woningen, een restaurant in Tilburg en een woning in Geertruidenberg.

Internationale actie

Naast doorzoekingen in Nederland werden tegelijkertijd in Roemenië en Polen door de politie aldaar een aantal panden doorzocht. Naast de Roemeense en de Poolse politie werkten tevens het Duitse Openbaar Ministerie en Europol aan het opsporingsonderzoek mee.

Volledige beperkingen

De drie Nederlandse verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.