TILBURG - Een 44-jarige man stierf na een avondje stappen in zijn stamkroeg aan de Professor Romeinstraat in Tilburg. Het slachtoffer werd op 13 januari 2017 toen hij het drukke poolbiljartcentrum verliet buiten in elkaar geslagen door twee stadsgenoten. Hij stierf een dag later. De mannen hoorden drie en een half jaar na dato de eis van vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Op die maandagavond in Tilburg verliet het slachtoffer de horecagelegenheid rond 22.30 uur. Voor de deur werd hij mishandeld door twee Tilburgers van nu 31 en 32 jaar. Van het gewelddadig treffen, wat slechts 39 seconden duurde, zijn (vage) camerabeelden.

Beloning uitgeloofd
De verdachten bekennen in gevecht te zijn geweest met het slachtoffer. Het slachtoffer werd onder andere geraakt in zijn hals, nek en hoofd. Het duurde echter tot 4 juli 2017 tot zij konden worden aangehouden. Zij werden onder andere gevonden door opsporingsberichtgeving en doortastend politieonderzoek. Ook werd een beloning uitgeloofd in het onderzoek.

Zware mishandeling met de dood ten gevolge
De 44-jarige vader van een tienerdochter stierf een dag later in het ziekenhuis aan een hersenbloeding door een gescheurde ader. De verdachten zouden de intentie hebben gehad het slachtoffer te mishandelen maar niet om hem te doden betoogde de officier van justitie. Het motief van de mishandeling zou liggen in het feit dat hij binnen het biljartcentrum een vrouw zou hebben lastig gevallen.

Leed
Door de dood van de Tilburger bleef zijn toen minderjarige dochter achter zonder ouders. Zij sprak de verdachten toe met een emotioneel betoog. ‘Ik heb heimwee, maar ik weet niet waar naar toe’ , zei zij treffend in de zittingszaal tegen de onbewogen verdachten. In deze zaak worden nog twee verdachten vervolgd, twee vrouwen zouden druk hebben uitgeoefend op getuigen. Zij moeten zich later verantwoorden hiervoor. De zitting van de twee mannen hervat maandag met de pleidooien van de advocaten.