TILBURG - De mogelijke dief en degene die de fiets daarna kocht zijn woensdagmiddag aangehouden. De medewerkers van cameratoezicht zien het gebeuren en weten de agenten op het juiste spoor te zetten.

Op woensdag 1 februari 2023 om 14.00 uur valt het de medewerkers van cameratoezicht op dat een vrouw, die vaak rondhangt in het centrum van Tilburg, op een nieuwe fiets rijdt. Ze informeren de politie en een surveillance-eenheid gaat op pad. De medewerkers van cameratoezicht zien dat de fiets op de Gasthuisring van eigenaar wisselt. De agenten gaan als eerste achter de heler van de fiets aan en kunnen de 62-jarige Tilburger aanhouden. Er wordt ook direct gezocht naar de mogelijke dief van de fiets. Deze 62-jarige bekende wordt snel gevonden en ook aangehouden. De verdachte van heling wordt na zijn bekentenis vrijgelaten. De vermeende dief wordt voor de nacht ingesloten. Er is nog geen aangifte binnen gekomen van de diefstal.

Voorkom diefstal

Fietsendiefstal is al zo oud als er fietsen zijn en zal er altijd zijn. Bij de komst van elektrische fietsen is er weer een markt bijgekomen van vraag en aanbod. Deze fietsen worden dan ook regelmatig gestolen.

Enkele tips zijn:

- Gebruik meerdere degelijke, eventueel goedgekeurde, sloten.
- Zet de fiets ergens aan vast, bijvoorbeeld aan een fietsenrek
- Haal de accu uit een elektrische fiets
- Haal, als het kan, het bedieningspaneel van de elektrische fiets af

En doe ALTIJD aangifte als uw fiets gestolen is.