TILBURG - Een 24-jarige vrouw werd in de vroege ochtend van maandag 10 januari 2022 op de Groenstraat beroofd van haar telefoon. Tijdens de worsteling om de telefoon buit te maken, beet de dader in haar hand. De politie hield even later een 39-jarige vrouw uit Tiel aan als verdachte.

Het slachtoffer stond rond 05.30 uur in de Groenstraat met haar telefoon in haar handen. Toen een andere vrouw haar passeerde, werd haar telefoon opgeëist. Hierop ontstond er een worsteling tussen beide vrouwen, waarbij het slachtoffer in haar hand werd gebeten. Uiteindelijk wist de dader de telefoon te pakken en ging er snel vandoor. Terwijl het slachtoffer naar een arts ging voor haar verwondingen, zocht de politie naar de dader. Niet veel later zagen de agenten een vrouw op de Broekhovenseweg staan die aan het signalement voldeed.

Terwijl zij vervolgens met deze vrouw in gesprek gingen, ging er een telefoon af. Het geluid kwam vanuit een plantenbak vlakbij de vrouw. Het bleek het gestolen apparaat te zijn. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw zit vast voor verder onderzoek.