TILBURG - Bij een woning aan het Lepelkruidhof is in de nacht van donderdag 29 april op vrijdag 30 april gepoogd brand te stichten. Een alerte buurtbewoner bluste de brand waardoor er geen grote schade is ontstaan. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

De bewoners werden rond 01.00 uur opgeschrikt door een harde klap tegen het rolluik. Toen een van hen ging kijken, zag de bewoner dat de buurman een vuur voor zijn woning aan het blussen was. Ook de politie werd gebeld. Zij constateerde dat er met brandende voorwerpen richting de woning is gegooid. Door de alerte reactie van de buurman kon een grote brand voorkomen worden. De bewoner deed aangifte en de politie doet onderzoek.

Weet u meer?
In 2020 is de desbetreffende woning tweemaal bekogeld met stenen. Net als deze brandstichting, leken ook die vernielingen met opzet te zijn aangebracht. Een verband tussen deze incidenten wordt onderzocht. De politie is dan ook op zoek naar mensen die hier meer over weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2020334060.