KAATSHEUVEL - De politie doet onderzoek nadat er rond middernacht, vrijdag 10 mei, een explosief is afgegaan bij een woning aan de Nieuwevaert in Kaatsheuvel. De vermoedelijke brandbom veroorzaakte brand en meerdere ruiten zijn gesneuveld. Op het moment van de brand was er niemand in de woning aanwezig.


De hulpdiensten kregen net voor middernacht de oproep om naar de woning toe te gaan omdat er brand was uitgebroken. Omstanders en brandweer hebben de brand geblust. Door de explosie zijn ruiten aan de voorzijde vernield en is er rook- en waterschade binnen in de woning. Getuigen gaven aan dat zij meerdere mensen hadden weg zien rennen. Agenten zijn direct een onderzoek gestart. Ze hebben buurtbewoners gevraagd of ze iets gezien hebben en gaan na of er camerabeelden beschikbaar zijn. Forensische rechercheurs gaan sporenonderzoek doen.

Oproep

De politie roept getuigen op die rond het tijdstip van de brand iets verdachts is opgevallen in de omgeving van de Nieuwevaert om contact op te nemen via 0900-8844. Vermeld hierbij dan het zaaknummer 2024116173.