WAALWIJK - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een bewoner van een appartement aan de Anna van Buurenstraat oog-in-oog gestaan met een inbreker. Hij raakte niet gewond. Er is vermoedelijk niets buit gemaakt. Mogelijk waren er meer personen bij betrokken. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging inbraak in zijn appartement. Hij woont op de tweede etage. Rond 02.15 uur werd hij wakker omdat zijn hond blafte. Hij ging uit bed en hoorde geluiden vanuit de keuken. Hij zag een persoon op het balkon staan die met zijn handen de ruit insloeg. De bewoner rende snel naar zijn slaapkamer en belde 112. Hij hoorde dat iemand rommelde in de woonkamer en kasten doorzocht. De inbreker is vervolgens gevlucht. Agenten hebben nog tevergeefs in de omgeving naar hem gezocht. Vermoedelijk is er niets buit gemaakt. In de woning is bloed aangetroffen, vermoedelijk is de indringer bij het inslaan van de ruit gewond geraakt. Hij heeft bij het naar het balkon klimmen gebruik gemaakt van een ladder.

Oproep

Heeft u vannacht op de Anna van Buurenstraat in Waalwijk iets gezien dat met deze inbraak te maken heeft of heeft u andere informatie, bel dan met de politie van het team Langstraat op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld dan het zaaknummer 2024065643.