TILBURG - Een 25-jarige automobilist uit Tilburg reed in de nacht van zondag 20 op maandag 21 december onder in vloed van verdovende middelen. Tijdens zijn aanhouding ging hij in verzet, waardoor een agent lichtgewond raakte. Onder dreiging van pepperspray moesten omstanders op afstand gehouden worden.

Surveillerende agenten zagen rond 03.00 uur een auto met hoge snelheid door de smalle straten van de wijk Groeseind-Hoefstraat rijden. Hierop besloten zij de bestuurder te controleren. De auto stopte op de Pastoor van Beurdenstraat. Toen het portier van de auto openging, roken de agenten direct een sterkte hennepgeur. Ook lagen er een aantal joints in de auto. De bestuurder, die bloeddoorlopen ogen had, werd hierop aan een speekseltest onderworpen. De test reageerde positief op de aanwezigheid van cocaïne en cannabis.

Verzet
Tijdens het gesprek met de verdachte, begon een bewoonster uit de straat zich met de aanhouding te bemoeien. Hierbij was duidelijk dat de personen elkaar kennen. Naast de vrouw kwamen er ineens nog meer personen uit de desbetreffende woning lopen. Ook zij bemoeilijkten de aanhouding, waarop er door de agenten werd gedreigd met pepperspray. De verdachte, die niet mee wilde werken, werd naar de grond gebracht en in de boeien gezet. Door zijn verzet raakte een van de agenten lichtgewond aan arm. De verdachte zit nog vast.