TILBURG - Een agent heeft door snel handelen mogelijk een zelfdoding voorkomen. Een man stond op de uitkijktoren in het Spoorpark en gaf aan dat hij dood wilde. De agent wist hem vast te pakken.


Op zaterdag 2 juli 2022 om 17.22 uur werd een motoragent met spoed gestuurd naar het Spoorpark. In het park staat een uitkijktoren van ongeveer 40 meter hoog. Op die toren zou een man staan aan de verkeerde kant van de reling die mogelijk naar beneden wilde springen. In het park was op dat moment een festival en veel mensen waren getuige.

Redding

De motoragent was snel ter plaatse, parkeerde zijn motor en rende de trappen van de toren op. Toen hij bijna boven was zei hij dat de man naar hem toe moest komen wat hij ook deed. In een kort gesprek wat volgde gaf de man aan niet meer te willen leven. Op het moment dat de agent de man wilde vastpakken ging het heel snel. De agent zag dat hij de reling pakte en mogelijk wilde springen. De agent pakte hem vast en wierp hem op de grond. Hij wist snel een handboei aan de arm van de man te doen en aan het hek zodat erger was voorkomen. Een toegesnelde burger hielp de agent de 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland onder controle te houden. Met hulp van enkele politiecollega’s is hij van de toren naar beneden begeleid. De man is meegenomen naar het bureau. Daar zal psychische hulp voor hem ingeschakeld worden.