TILBURG - Bij een restaurant aan de Reeshofdijk werd in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 juli ingebroken. Aan de hand van camerabeelden hield de politie een dag later een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 26-jarige vrouw uit Tilburg aan. Zij zitten vast voor verder onderzoek.


Toen de eigenaar van het restaurant een zondagochtend bij zijn zaak kwam, werd duidelijk dat er spullen ontbraken. Er bleek onder andere drank, etenswaren, elektronica en bankpassen te zijn verdwenen. Hierop werden de opnames van de aanwezige camera’s bekeken. Tijdens het bekijken van de beelden werd duidelijk dat er tussen 02.30 uur en 03.00 uur twee personen in de zaak waren geweest. Ook bleek dat er verschillende verbrekingen aan het pand waren, waardoor zij naar binnen zijn gegaan. De eigenaar deed aangifte bij de politie.

Aanhoudingen

Een dag later kreeg de politie een melding dat er een man en een vrouw op de Karel Boddenweg liepen, waarvan het signalement overeenkwam met de inbrekers bij het restaurant. Toen de agenten op de locatie kwamen, zagen zij deze overeenkomsten ook. Hierop is er contact gelegd met de officier van justitie. Die gaf vervolgens toestemming om beiden aan te houden. Tijdens de fouillering bleken beide verdachten betaalpassen van anderen in hun kleding te hebben. Enkele daarvan bleken afkomstig uit het restaurant. De mannelijke verdachte had ook een stroomstootwapen bij zich. De spullen en het wapen zijn in beslag genomen. Beiden zitten vast.