TILBURG - De politie hield dinsdagochtend 18 augustus twee verdachten aan op verdenking van afpersing en vrijheidsberoving. Op 3 juli trokken vier mannen een 24-jarige Tilburger van zijn fiets, namen hem mee in een auto en dwongen hem zijn pincode af te staan. Het onderzoeksteam sluit nog meerdere aanhoudingen niet uit.

Het is vrijdag 3 juli als het slachtoffer rond 03:00 uur over de Baden Powelllaan in Tilburg fietst. Plots wordt hij door vier mannen tegengehouden. Hij moet zijn spullen afstaan, wordt meerdere malen geslagen en in een auto geduwd. Het viertal eist in de auto onder andere de code van zijn pinpas. Opnieuw wordt hij meerdere keren geslagen. Volgens het slachtoffer leggen ze heel wat kilometers af. Uiteindelijk is er een geldbedrag gepind en wordt het slachtoffer, wanneer het alweer licht is, in België uit het voertuig gezet. Daar besluit hij te gaan lopen en na een tijd ziet hij een politieauto rijden. De Belgische politieagenten stoppen, ontfermen zich over het slachtoffer en nemen hem mee naar het bureau. Ook moet hij naar het ziekenhuis, daar blijkt dat de man meerdere botbreuken in het gezicht heeft opgelopen.

Zicht op andere verdachten
Vanochtend, dinsdag 18 augustus, hield het onderzoeksteam twee verdachten in deze zaak aan. Het gaat om een 20-jarige man uit Tilburg en een 23-jarige man uit Boxtel. Ze zijn aangehouden voor afpersing en vrijheidsberoving. Het team heeft zicht op de twee andere verdachten en vraagt hen zich bij de politie te melden.