TILBURG - Politiemensen hielden donderdagochtend 12 augustus een 24-jarige man uit Tilburg aan nadat hij een politieagent in het gezicht had geslagen. De man was recalcitrant en verzette zich tegen de politie, hierdoor waren agenten genoodzaakt pepperspray gebruiken. De man zit vast en wordt verhoord.

De politie ontvangt donderdag 12 augustus rond 07:30 uur een melding dat een man op straat spullen aan het gooien is in de richting van mensen. Politiemensen treffen de desbetreffende man aan op de Ringbaan-Oost. Als ze hem aanspreken, toont de man recalcitrant gedrag. Hij schelt en steekt meerdere keren zijn middelvinger op. Hij wil geen identiteitsbewijs tonen en werkt niet mee een fouillering. Als de politiemensen hem proberen te fouilleren, slaat de man wild om zich heen en slaat hij onder andere in het gezicht van een van de agenten. De man blijft agressief en de politiemensen zijn daarom genoodzaakt pepperspray te gebruiken. De man wordt hierna aangehouden voor onder andere mishandeling. De 24-jarige man uit Tilburg zit vast in het cellencomplex en wordt door politiemensen gehoord.

GTPA
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.