TILBURG - In de nacht van zondag 31 oktober zijn politiemensen geslagen en getrapt op de Heuvelring in Tilburg. Een 22-jarige Tilburger is daarom aangehouden voor onder andere belediging en de mishandeling van politieambtenaren in functie.

Rond 00:45 uur surveilleren politiemensen in de omgeving van de Heuvel in Tilburg. Tijdens de surveillance zien de agenten dat er een conflict op de Heuvelring gaande is. Een persoon gedraagt zich direct recalcitrant als de agenten vragen wat er aan de hand is. De persoon, een 19-jarige Tilburger, wordt aangehouden nadat hij een politieagent slaat. Ook wanneer hij de handboeien omheeft, blijft hij tegenwerken en zich verzetten. Hij weigert in de politieauto te stappen, scheld met ziektes en trapt en schopt de politieagenten. De Tilburger is overgebracht naar het cellencomplex waar hij wordt gehoord door politiemensen.

Geweld tegen politieambtenaren (GTPA)
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.