TILBURG - Zondagmiddag is een verdachte aangehouden na een achtervolging door Tilburg. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Twee geparkeerde auto’s zijn beschadigd.

Op zondag 1 augustus 2021 om 17.10 uur zagen agenten een auto rijden op de Ringbaan-West. Ze zagen door de achterruit van de auto dat de bestuurder zijn gordel op de verkeerde manier, onder zijn arm, had vastgemaakt. Ze besloten de bestuurder daarop aan te spreken en gaven hem een stopteken aan de voorzijde van hun politieauto.

Achtervolging
De man gaf gas in plaats van te stoppen en een achtervolging begon. Vanaf verschillende kanten probeerden surveillance-eenheden de auto in te sluiten en tot stoppen te dwingen. De man reed met hoge snelheid over fietspaden en voetpaden. Ook reed hij langs de verkeerde kant van een vluchtheuvel op de Hasseltstraat waarbij hij een geparkeerde auto raakte omdat het daar te smal was. Uiteindelijk stopte de man in de Ratinéstraat waar hij ook een geparkeerde auto raakte. De bestuurder ging er te voet vandoor. Maar toegesnelde agenten wisten hem snel te pakken.

Strafbare feiten
De 24-jarige Tilburger heeft zich meerdere strafbare feiten op de hals gehaald. Hij had geen rijbewijs, de auto was niet verzekerd, hij heeft twee keer een plaats van een ongeval verlaten, hij heeft zich zodanig gedragen dat het overige verkeer gevaar op liep, hij heeft te hard gereden en hij had zijn gordel niet goed om. De verdachte is ingesloten en zijn auto is in beslag genomen.