UDENHOUT - De politie arresteerde donderdag 25 maart 2021 twee verdachten van brandstichting, gepleegd op zaterdag 7 november 2020 in de Nemelaer.


Zaterdagochtend 7 november rond 04u45 vloog een geparkeerde auto in brand. Er waren harde knallen te horen en de claxon bleef afgaan. Het wekte de buurt. De brandweer bluste de brand en kon geen technische aanwijzingen vinden dat het om brandstichting ging. De eigenaar deed aangifte van brandstichting waarna de politie het onderzoek startte. Dankzij getuigenverklaringen en camerabeelden kreeg de politie een goed beeld van wat er plaatsgevonden heeft. Er kwamen steeds meer bewijzen dat het om brandstichting ging. Zo reed kort voor het incident een auto met gedoofde lichten tegen de richting in.

Uit de resultaten van het onderzoek kwamen twee verdachten naar voren, een 34-jarige man uit Tilburg en een 32-jarige vrouw uit Oirschot. Zij werden donderdagochtend 25 maart 2021 aangehouden en zitten vast voor verhoor. Mogelijk ligt het in de relatiesfeer.